Poroke in priče

Glede prič so poroke v Sloveniji tako različne, da je odvisno od mladoporočencev, kaj bi si onadva želela od vas. Zato je naj boljše, da ko ste vabljeni za pričo, direktno vprašate mladoporočence, kaj zahtevajo od vas, komunikacija je najboljši odgovor, edino če mladoporočenca že tako dobro poznate, da nimate vprašanj glede poroke, ampak že enostavno veste, kaj je vaša naloga.

Tako kot po celem svetu je so tudi poroke v Sloveniji glede prič različne. Nekatere priče poskrbijo za celotno organizacijo in so prisotne ob celotnih pripravah, to so povadi sestre, bratje, prijateljice, prijatelji, ki si niti ne predstavljajo, da bi te občutke doživeli sami in ne bi imeli zraven sebe njih, nekatere poskrbijo samo za izbiro obleke, nekateri pa so prisotni samo na poročnem dnevu in izpolnijo svoje obveznosti.

Kar pa se tiče finančne poti poroke v Sloveniji, saj vemo, da zahteva kar velik finančni položaj, je nekje običaj, da si poroko razdelijo starši od mladoporočencev, drugje pa za stroške poroke poskrbita sama, saj v končni fazi stopata v svet samostojnosti. Naj vas ne prestrašijo govorice, da morate kot priča plačati poročne prstane, saj je to kar precej intimna stvar in prav je, da si ga mladoporočenca kupita sama, kar pa se tiče poročnega potovanja pa tudi ni vaš finančni zalogaj, no seveda če si želite plačati pa lahko. Tako so poroke v Sloveniji zelo različne, tako kot povsod, lahko gre za skromno poroko, lahko pa bo to ena velika razkošna poroka.

Če bi mene vprašali za nasvet, bi zame poroka v Sloveniji imela ta čar, da bi poročna priča bila predvsem zaveznik, ki bi bil mladoporočencema na voljo, ko bi ga potrebovala. Leo je, če ste poročna priča, da ponudite pomoč, pri sami organizaciji poroke, oni pa vam bodo povedali, če je potrebna. To je vaša naloga, pri pripravah poroke v Sloveniji, ko pa pride dan poroke, pa sami veste, kaj boste podpisali in kaj to pomeni.