Katera dimenzija postelje nam bo najbolj odgovarjala

Ko govorimo o postelji vemo, da se na trgu ponuja ogromno dimenzij in včasih je kar težko izbrati katera bo prava. Seveda je potrebno vedeti dvoje, da si izberemo pravilno posteljo ni ležišče, ne kupujte samo postelje kakršne koli dimenzije, če se niste prej prepričali o dimenzijah ležišč. Tako so najbolj klasične dimenzije postelj, za katere dobite najlažje ležišča so:

  • Postelja 90×200
  • Postelja 140×200
  • Postelja 180×200

To so dimenzije, ki so najbolj prodajane. Postelja, ki je dimenzije 90×200 je po navadi postelja za vaše otroke, kupujejo pa jo tudi kot posteljo za goste. Takšna postelja je med najcenejšimi. Postelja 180×200 je primerna postelja za zakonsko in marsikatera spalnica je opremljena z njo, tisti, ki pa si želijo večje zakonske postelje pa si po navadi kupijo dimenzije 200×200. Potem pa imamo še dimenzije postelja 140×200 to pa so malo širše postelje od klasičnih otroških in so zelo priporočljive za sobe najstnikov. Tako otroško posteljico, najprej zamenjamo za dimenzije 90×200 in kasneje pride v poštev postelja 140×200, lahko pa že kar iz otroške posteljice preskočimo na malo večjo najstniško posteljo in ne bo nam potrebno menjavati postelje, ko bo naš otrok zrastel. 

Je pa res, da so včasih postelje bile manjše in lahko rečemo, da so tudi ljudje bili manjši. Danes pa če imamo sina, že lahko pričakujemo, da bo prišla kar hitro v poštev postelja 140×200 in da bi skoraj po nepotrebnem kupovali manjšo. Posteljo že kupimo lahko večkrat, moramo pa se zavedati, da so dimenzije jogijev različne, kvalitetni jogiji pa niso poceni, zato le kupite pravilne postelje, da jih ne boste potrebovali hitro menjat in potem imeli prav tako strošek za novi jogi. Iz otroške posteljice, naj v njihovo sobo že pride postelja 140×200 dimenzije in ne bo vam žal, da ste to naredili, prihranili boste kar nekaj denarja, otroci pa vam bodo hvaležni, da spijo na večji postelji.