Notranje žaluzije so prava rešitev za vaša okna

Vse več hiš ima danes velika okna in takšnim oknom težko montiraš polkna, tako se po navadi montirajo zunanje ali notranje žaluzije, ker so naj bolj praktične.

Pri nas imamo prav tako velika okna, vendar živimo na podeželju, kjer bi lahko bili brez žaluzij, vendar smo se vseeno odločili za ene skromne in najcenejše notranje žaluzije, da jih imamo, če bi kdaj bilo potrebno okna zatemniti.

Eno leto smo živeli brez senčil na oknih in navadili smo se tako, ko pa smo dobili montirane notranje žaluzije, smo pozimi bili vsi presenečeni nad izolacijo. Ja, prav ste prebrali. Mogoče nam nekdo ne bo verjel, vendar mi manj kurimo, če so notranje žaluzije preko oken, ker nam delajo izolacijo. Sprva nismo takoj ugotovili, potem pa sem jaz en večer dala notranje žaluzije dol, ker sem bila sama doma in mi je tako pasalo, nisem se počutila dobro, ker sem imela občutek, da me lahko nekdo gleda. Ko sem se zjutraj zbudila, pa je bila hiša bolj topla, kot pa po navadi, ko so notranje žaluzije bile čez noč gor. 

Ko sem to povedala mojem u možu mi skoraj ni verjel, tako sva dva dni prav preverila, eno noč sva notranje žaluzije spustila, drugi pa ne. Toplota je bila resnično različna, en dan je hiša zjutraj ostala bolj topla, kot drugi.

Sedaj moram priznati, da sem srečna, da so notranje žaluzije na oknih, uporabljam jih več, kot sem pričakovala, je le fajn če imaš neko zasebnost, predvsem mi je to všeč zvečer, ker sem pogosto sama, čeprav na podeželju, vendar se vseeno počutim bolj varna, če so takrat notranje žaluzije dol. 

Če tudi vi mislite, da so vaša okna lahko brez velikih žaluzij, si montirajte najbolj poceni notranje žaluzije in verjemite, da bodo prav tako služile vašemu namenu, kot vsa druga, ki so dražja.