Najela sem si novo pisarno katere sosed je call center in ne vem, ali bo to sprejemljivo ali ne

Zelo se vesela, da sem končno dobila svojo novo pisarno, le ne vem, če me call center, ki se nahaja takoj za mojo steno morda rahlo ne moti. Ni tako hudo moteče kakor morda zveni na prvo žogo, a vseeno, če se zgodi, da imajo vsa okna odprta, je morda bolje, da jaz nimam svojih odprtih. Res, da imam rada svež zrak in si redno zračim prostore, ampak tudi klima poleti prija, če so temperature visoke.

Kljub temu da call center tako blizu, da zelo dobro slišim glasove, pa mi nikakor ne uspe ujeti celotnega pogovora, da bi lahko videla kakšne prodajne prijeme imajo saj me take informacije, vedno zanimajo. Ampak nekako je to skoraj nemogoče, ker se običajno sliši prepletanje vsaj dveh glasov. Če sem iskrena, imam blazno srečo, da slišim le dva prodajna operaterja hkrati, običajno je kar nekaj več operaterjev, ki govorijo hkrati. Vem pa vsaj, da je to call center za pisarniško opremo, iz katerega kličejo različna podjetja, da jih pridobijo za naročnike. Včasih se tudi vprašam, kakšen človek moraš pravzaprav biti, da ti je takšno delo všeč oziroma ga lahko opravljaš. Sediš v pisarni z drugimi sodelavci, ki govorijo po telefonu in se lahko koncentriraš le na to, kar govori tisti na drugi strani slušalke. Za moje mnenje je call center eno izmed bolj zahtevnih delovnih mest, saj moraš poleg odličnih pogajalskih sposobnosti imeti že izjemno dober fokus in selektivni sluh. Jaz tega ne bi zmogla. Imam preveč razvit sluh in bi slej, ko prej slišala vse glasove naenkrat ter bi se izgubila pri pogovoru. Že to me pogosto zmoti, ko imam priprto okno in hočem, ali nočem, slišim prepletanje glasov, in me hitro zmoti pri lastni koncentraciji. Tako, da iz tega vidika moram priznati, da me kar hitro zmoti pri delu. Ampak če nimam tako zahtevnega dela, je pa pogosto prijeten občutek in mnogo boljši kot biti v tišini sam v pisarni.

Že brez te izkušnje je call center imel iz moje strani, da lahko pravzaprav takšno delo pravzaprav obstaja, sedaj imam pa še večje spoštovanje, ko imam tako bližnjo izkušnjo.